tisdag 15 juli 2014

Mina tankar om: Rör mig inte!

Titel: Rör mig inte!
Författare: Tahereh Mafi
Förlag: Ponto pocket
Antal sidor: 303
Serie: Juliette (del 1)

Om boken: Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Och så länge hon sitter inlåst och inte kan skada någon är det ingen som bryr sig om det heller. Världen har för fullt upp med att falla sönder för att ha tid med en 17-årig, trasig och inbunden tjej. Svält och sjukdomar decimerar befolkningen, fåglarna flyger inte längre och molnen har fel färg.
Återetablissemanget sa att bara de kunde ställa saker till rätta igen, och de låste in Juliette i en cell. Nu har så många människor dött att de överlevande viskar om krig. Och Återetablissemanget ändrar sig. Kanske är Juliette mer än en pinad själ i en giftig kropp. Kanske är hon precis vad de behöver just nu.
Juliette tvingas välja: bli ett vapen i Återetablissemangets tjänst. Eller slåss mot dem.

Mina tankar: Det här var en bok helt i min smak och jag plöjde igenom den på endast en dag. Den gick helt enkelt inte att lägga ifrån sig. Först och främst så var Taherehs skrivsätt annorlunda mot något jag tidigare läst. Det kändes lite "finare" på något vis, även om det emellanåt kunde bli lite överdrivet. Hon skriver väldigt målande vilket gör det enkelt att leva sig in i berättelsen. Dessutom tycker jag att hennes karaktärer verkar rätt så vattentäta. Jag gillar dem. Särskilt Juliette som alltid bara önskat att hon ska få bli älskad av någon, och att någon ska röra vid henne. Tyckte så ofattbart synd om henne.

Tänkte ge mig på fortsättningen av den här så snart som möjligt (måste bara se om de har den på bibblan) för jag måste bara fortsätta läsa känner jag. Så denna bok rekommenderas starkt till alla er som gillar dystopier med lite "superhjältar" i. ;)

Betyg: 9/10
(om ni undrar varför den inte fick en 10:a så ger jag bara 10:or till de böcker jag känner att jag kan tänka mig att läsa om någon gång. Det här var ingen sådan, även om den var fantastiskt bra, så därför landar den på en 9:a)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar