torsdag 18 september 2014

Första recensionen!

Första recensionen dök upp på Goodreads idag!! Det är Eva Holmquist som har läst och såhär skriver hon om boken:

"Det här är en rykande färsk fantasybok. Den har release först på lördag så det här blir en tidig recension... :-)

Mellody Looh - Födelsemärket är första delen i en ny svensk fantasyserie. Den handlar om Erika som tappat minnet och upptäcker att hon egentligen heter Mellody och kommer från planeten Lavida. När hon återvänder hamnar hon rakt i en kamp mellan ont och gott. Så långt känner du igen dig rätt väl från andra fantasyberättelser. Men för Mellody är det inte så enkelt som det brukar vara för andra hjältar. Hon har både mörker och ljus inom sig och det är inte alltid så lätt att veta vem som är vän och vem som är fiende. Det är här en av bokens största styrkor visar sig, eftersom berättelsen inte är så förenklad som den ofta kan bli i vissa fantasyböcker. Det får dig som läsare att reflektera över vad som är godhet resp ondska. Precis som jag vill göra när jag läser.

Andra styrkor är att den är spännande och du engagerar dig i personerna. Rose och Triton är två av mina personliga favoriter, men det finns också andra mycket fascinerande personer att lära känna. Början är något långsammare, men ju längre du kommer desto mer spännande blir det. 

Sammanfattningsvis är det en bra fantasy som är väl värd att läsa."

Ja, jag är minst sagt väldigt glad över detta fina omdöme och 4/5 stjärnor på goodreads! :D Känns dessutom så lustigt att läsa sina karaktärers namn i någon annans text. Att någon mer känner till dem liksom.

Om någon av er läser boken och recenserar den får ni gärna höra av er så jag får läsa :)


2 kommentarer: