söndag 30 november 2014

Adventskalender 2014 - Tävling 1

Första advent. Älskar den här dagen lite extra mycket för det känns alltid så speciellt att få tända det där första ljuset. Nu är det okej att lyssna på julmusik och vi närmar oss julafton med stormsteg.. Och såklart så sätter adventskalendern igång (åtminstone här hos mig, haha)! Varje advent kommer det dyka upp en ny tävling här i bloggen med olika bokpaket och här kommer det första.

Veckans tävling arrangeras i samarbete med förlagen Harlequin, Modernista och Roslagstext. Stort tack för er medverkan!

Paketet innehåller:

- Outtalat av Sarah Rees Brennan

Kami Glass är förälskad i någon hon aldrig har träffat en kille som resten av världen tror är påhittad. Det har gjort henne till en outsider i den sömniga engelska småstaden Sorry-in-the-vale. Men Kami beklagar sig inte. Hon driver skolans tidning och håller sig mest för sig själv tills obehagliga saker börjar hända.
   Skrik har hörts i skogen och i mörkret. Den övergivna herrgården på kullen som tornar upp sig utanför staden har tänts upp för första gången på tio år. Familjen Lynburn, som styrde Sorry-in-the-vale en generation tidigare, har plötsligt återvänt.
   När Kami börjar gräva i historien för tidningens räkning, upptäcker hon att staden hon älskat i hela sitt liv har dolt en rad hemligheter inklusive ett mord och att killen i hennes huvud mycket väl kan vara nyckeln till alltihop.
   Killen som alla trodde var en fantasi kan visa sig finnas på riktigt. Han kan också vara farlig.

- Månstenen av Kim M. Kimselius

En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.
   Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem, där de står på den ödsliga stranden. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig. Då börjar Månstenen glöda.

- Ink av Amanda Sun

På grund av en familjetragedi tvingas Katie Greene lämna allt som är välbekant och flytta över halva jordklotet. Hos sin moster i den japanska staden Shizuoka känner hon sig vilsen av flera anledningar - hon kan inte språket, kan knappt hålla i ett par ätpinnar och lyckas aldrig komma ihåg att ta av sig skorna inomhus.   När Katie träffar tystlåtne Tomohiro, skolans stjärna i nationalsporten kendo, blir hon både fascinerad och lite rädd. Det känns som om hans tuffa fasad är ett försök att hålla henne på avstånd, för när de är nära varandra händer de mest oförklarliga saker. Pennor exploderar och bläck börjar droppa. Och om det inte är så att Katie hallucinerar, så får teckningar liv.   På något sätt har Tomo en koppling till Kami, de mäktiga gudar som en gång styrde i Japan. Och i takt med att Tomo och Katie kommer varandra närmare blir saker och ting allt svårare att kontrollera. Fel sorts människor börjar ställa frågor och om de får veta sanningen kommer ingen längre att gå säker.

Tävlingsregler:

    - Sprid tävlingen via er blogg, twitter eller facebook. (länk till det här inlägget ska inkluderas i ert inlägg) 
    - Kommentera detta inlägg och svara på frågan: "Vad läser du helst i vintermörkret?"
    - Glöm inte att fylla i er e-post så jag kan få tag på den som vinner! :) 

Tävlingen avslutas 6/12. Lycka till! :)


2 kommentarer:

 1. Vad kul med en adventstävling!
  I vintermörkret tycker jag det kan vara härligt att tända lite ljus, ha en varm filt omkring sig och läsa en spännande deckare. :)

  Delar på min twitter: @elinh942
  elin.helmersson@live.se

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är gärna med och tävlar! :D
  Delade tävlingen via twitter: https://twitter.com/BookCecilia/status/539761096052060161

  Under de mörka vintermånaderna så läser jag gärna böcker som handlar om fantasyäventyr eller en bok med mycket humor som får mig att skratta mycket. ^^

  Min mail är: swebookobsession@hotmail.com

  SvaraRadera